Wie

Op 1 oktober 2014 zijn we als gezin, door de Zending Hersteld Hervormde Kerk, uitgezonden naar Suriname om daar de inheemse gemeente in Powakka te dienen.

Al heel vroeg wist ik dat de Heere mij riep tot het zendingswerk. Over het hoe en wat tastte ik nog in het duister. Ook voor mijn vrouw was lange tijd, ook voor we elkaar kenden, de vraag of de Heere haar niet riep tot het zendingswerk. Bij onze eerste ontmoeting kregen we het daar over en gelijk was er de klik. Het is dan ook wonderlijk dat het, nu zoveel jaren later, zover gekomen is dat de Heere ons geroepen heeft tot een taak op het zendingsveld. Suriname is niet de eerste plaats waar je aan denkt bij zending, maar de Heere heeft laten zien ook daar werkers te willen gebruiken tot uitbreiding van Zijn koninkrijk.

Toen we,voor ons huwelijk, samen spraken over het zendingswerk had dat een hele andere dimensie dan nu. Dat heeft grotendeels te maken met het feit dat de Heere ons vier jongens geschonken heeft. Dat maakt onze taak er niet gemakkelijker op. Toch heeft de Heere beloofd ook voor hen te zullen zorgen. Dat geeft rust in onze harten

We vinden het fijn dat u belangstelling toont door deze website te bezoeken en hopen dat u ook in de toekomst aan ons en het werk in Suriname denkt. Wilt u ons werk financieel steunen dan kan dat via de website van de ZHHK. Kijk voor meer informatie hier.

     Zie voor actuele informatie onze facebookpagina


Even voorstellen:

Verjaardagen

A. Meuleman 1 december
H. Meuleman 25 mei
Wilem 8 juni (2009)
Mark 30 maart (2011)
Gerald 12 oktober (2012)
Rick 29 juli (2014)

 

Dit is Willem. Hij is op 8 juni 2009 geboren. Hij houdt van een heel veel dingen die een beetje moeilijk zijn. Zo wil hij van alles

weten over het heelal, is hij geinteresseerd in alles wat met vulkanen te maken heeft en kan hij uren lezen in boeken over volken en culturen van vroeger. Favoriet zijn bij hem echter dinosaurussen. Hij praat zijn papa iedere dag bij over de ontwikkelingen op dat gebied! Hij bezoekt ook graag musea, maar helaas zijn er maar 5 van in Suriname en die hebben we allemaal al gezien. Hij houdt ook heel erg van zwemmen en is helaas in de glijbaan een deel van z’n voortand kwijt geraakt.

 

 

 

Dit is Mark. Hij is op 30 maart 2011 geboren. Mark houdt heel erg van leren. Toen hij in groep 1 zat kon hij al lezen. Daarom heeft hij groep 2 maar overgeslagen. Soms vindt hij het 

wel een beetje lastig, maar hij kan het nog steeds goed bijhouden. Mark houdt heel veel van zwemmen en duiken. Gelukkig zijn er kreken genoeg in het bos, maar het liefst zwemt hij in een zwembad, want dan kun je onder water nog wat zien. Mark houdt ook veel van dingen waarbij je veel moet bewegen: voetballen, trampoline springen enz. Op school gaat hij regelmatig tussen de lessen door even naar buiten om een rondje te rennen. Lezen vindt hij mooi, maar meestal kan hij niet lang genoeg stilzitten om veel te lezen.

 

 

 

 

 

Dit is Gerald. Hij is geboren op 12 oktober 2012. Zoals wel te zien op de foto is houdt hij van grappen maken. Ook houdt hij van allerlei soorten dieren en hij is voor heel veel dieren helemaal niet bang. Soms komt hij thuis met een paar dikke kikkers in zijn handen. Een andere keer heeft hij een hele grote hagedis bij zich. Ook vindt hij het lekker om bij de buren te eten: vis, leguaan, peper. Gerald zit nu in groep 2 en hij houdt heel erg van verven, maar wil ook graag veel letters en cijfers leren. Heel knap is het dat Gerald zichzelf heeft leren zwemmen.

 

 

 

 

En dit is Rick. Door de anderen meestal Rickje genoemd. Maar zo klein is hij eigenlijk helemaal niet meer. Hij is geboren op 29 juli 2014 en woont dus eigenlijk het langst van ons allemaal in Suriname. Rick wil al graag naar school, maar daar is hij nog te klein voor. Daarom speelt hij vaak alleen of met de hond of stopt hij kikkers in zijn vrachtwagens, zodat ze goed recht blijven rijden. Ook vindt hij het leuk om met de Lego te spelen en in een hangmat te liggen.