Waar

In de loop van de tijd is er in Klein Powakka (dat inmiddels Fillipusdorp heet) een kleine gemeente ontstaan. Veel van de leden van deze gemeente komen uit Powakka. De dorpen liggen zo’n  uur rijden van Paramaribo in het tropisch regenwoud dat onderdeel is van het Amazonegebied. De inwoners van de dorpen zijn voor het grootste deel inheemsen (indianen) en dus de oorspronkelijke inwoners van Suriname. De geestelijke duisternis in dit gebied is groot. Niet in de laatste plaats omdat er elke keer weer ‘nieuwe wind van leer’ wordt gebracht. Wij geloven dat de Heere ook hier Zijn kerk wil bouwen en stenen wil toevoegen aan het gebouw ‘dat in eeuwigheid zal rijzen’.

Op bovenstaande foto van Google Maps ziet u het kerkgebouwtje in Klein Powakka (rechtsonder, bijna niet te zien met een wit dak), de woning waar wij wonen (rechtsboven) en de woning van de kinderwerkster en de onderwijsvrijwilliger (links).

De zendingspost in Klein Powakka. In het midden de kerk en, nog net zichtbaar achter de kerk, het zusterhuis.

Aan de zijkant van het zusterhuis zit aan beide zijden een lokaal. Deze worden gebruikt voor de kinder-, en tienerclubs.

Plakken en knippen, voetballen en sjoelen. Het wordt allemaal gedaan in de lokaaltjes