PR

Tags: ,

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #459
  Arne Kos
  TFC Lid

  Eerder heb ik een bericht geplaatst wat van wiki afkomt. Ik wil nu a.d.h.v. de eerste vet gedrukte zin daar een suggestie mee doen.

  Het gaat hier om wederzijds begrip, dus niet alleen moeten wij snappen hoe het er aan toe gaat in Suriname, maar ook moet Suriname snappen hoe het er nu aan toegaat bij ons.

  Op dat laatste wil ik nog even niet ingaan, maar voor dat eerste wil ik een suggestie doen:

  Ammiël houd een dagboek bij. Nu vraag ik mij af of het mogelijk is om een selectie te maken uit dat dagboek en deze te publiceren met regelmaat. Het gaat mij dan specifiek om de delen waarmee de eerder gestelde doelstelling dan kunnen behalen, namelijk het wederzijds begrip bij de doelgroep bewerkstelligen.

  We kunnen natuurlijk geen namen noemen of zo specifiek zijn dat mensen te identificeren zijn. Tenzij dat de situatie of de persoon dat toelaat. Het zou natuurlijk wel mooi zijn als Ammiël dingen kan delen die wel intiem zijn, maar niet zo intiem dat ze alleen naar de TFC gecommuniceerd kunnen worden of die hij alleen met Helen kan delen.

  Er moeten ook dingen tussen zitten die van alle dag zijn. Zoals bijvoorbeeld het invullen (of juist niet) van belastingsformulieren bv. Het gaat mij in deze suggestie echt over het begrip overbrengen naar de mensen in Nederland van alledaagse dingen.

  Er is daar natuurlijk al veel over gezegd, maar het zou natuurlijk mooi zijn als we dat kunnen verzamelen en op een bepaalde manier kunnen uitgeven.

  Ik ben aan het brainstormen, dus ik hoor graag wat jullie er van vinden.

  #457

  Ik sluit mij aan, ik heb geen verdere opties aan te dragen dan er al zijn.

  #456
  Bert Westland
  TFC Lid

  Ik zal de gebedspunten plaatsen in het eerst volgende kerkblad van onze gemeente.

  Verder zal ik vragen of ik op de eerst volgende gemeenteavond, ook wat foto’s in de vorm van een Powerpoint presentatie kan laten zien eventueel met video als deze beschikbaar is. Wie heeft foto’s met informatie beschikbaar (en video’s)?

  #441
  Edine van Ouwendorp
  TFC Voorzitter

  Ik ga ook wat dingen roepen.

  – we kunnen intensiever contact leggen met zendingscommissies van gemeenten. We kunnen hen bijv. gebedspunten toesturen met de vraag om deze aan de scriba door te geven en te plaatsen in de kerkbode
  – we kunnen hen vragen of ze behoefte hebben aan een info-avond over suriname zodat zij zelf ook meer toerusting krijgen.
  – de vraag is of dit is wat bij onze taak hoort, maar het zou fijn zijn als mensen nauwer betrokken raken bij het zendingswerk.

  wellicht komt er nog meer in me op.

  #437
  Arne Kos
  TFC Lid

  Ik heb even PR opgezocht op internet om te kijken hoe de ‘wereld’ de woorden definieert:

  Public relations

  Public Relations (PR), oftewel ‘publieke relaties’, is het stelselmatig bevorderen van het wederzijds begrip tussen een organisatie en haar publieksgroepen.

  Daartoe wordt gebruikgemaakt van interne en externe communicatie om een bepaald publiek te informeren of te beïnvloeden met behulp van tekst, advertenties, publiciteit, promoties en speciale gebeurtenissen. Aan de andere kant heeft pr ook een signaalfunctie om trends en zaken uit de buitenwereld op te merken en ernaar te handelen.

  Het voornaamste doel van pr is het bestendigen of scheppen van een goed imago en niet verkoop. Pr werkt vooral op basis van imago-onderzoek. De voornaamste gereedschappen van pr zijn beïnvloeding van opinieleiders uit de doelgroep, of direct contact met de doelgroep via eigen media of media van anderen.

  Pr 2.0

  De rol van internet is enorm gegroeid en het web geldt nu naast de bedrijfsbrochure als het belangrijkste medium. Met komst van sociale media als weblogs, wiki’s, Facebook en Twitter is er ook sprake van specialisatie richting online. Activiteiten die daaronder vallen, worden ook wel pr 2.0 genoemd, als verwijzing naar de term Web 2.0.

  Organisaties

  Een aantal pr-specialisten werkt voltijd voor bedrijven, non-profitorganisaties, politici of overheden; anderen werken voor pr-bureaus of als freelance-pr-adviseur die hun diensten aan klanten verkopen (meestal bedrijven, rijke personen of andere belangengroeperingen (special interests) die betalen voor hun expertise om hen in óf buiten de publieke belangstelling te houden.

  Edward Bernays wordt beschouwd als een van de grondleggers van de moderne public relations.

  Ik heb vetgedrukt gemaakt wat ik erg pakkend vond.

  • Deze reactie is gewijzigd 5 jaren, 5 maanden geleden door Arne Kos.
  #429

  1. TFC-leden kunnen verschillende dingen doen binnen de eigen gemeente (afhankelijk van de bereidwilligheid en mogelijkheden van de eigen gemeente):
  – een aantal vaste keren per jaar voorbede vragen (bijv. 4 keer, gekoppeld aan het versturen van de nieuwsbrief naar de eigen kerkenraad). Samen met de nieuwsbrief zouden dan 2 of 3 concrete gebedspunten voor de voorbede genoemd kunnen worden.
  – presentaties houden voor bijv. kinderclub, vrouwenvereniging, mannenvereniging
  – als er door (tiener)clubs acties worden gehouden voor verschillende doelen, kan contact worden opgenomen om te kijken of de actie ook een keer voor Suriname kan zijn.

  2. TFC-leden kunnen in eigen familie- en kennissenkring ook het werk van de zending onder de aandacht brengen:
  – familie en kennissen attenderen op de site en de nieuwsbrief
  – contact opnemen met de juf/meester van je kind(eren), en vragen of er een les of lessen aan de zending in het algemeen, en Suriname in het bijzonder mag worden besteed. Evt. wil jij wel een presentatie houden of kan je kind er een spreekbeurt over houden. Misschien wil de klas wel tekeningen en kaarten maken en opsturen naar Suriname.

  3. Algemeen:
  – kaartje o.i.d. (zoiets als de boekenlegger van het zendingsbureau) laten maken, wat kan worden uitgedeeld bij presentaties, zendingsmarkt in de eigen gemeente, enz.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.