Ditjes en Datjes

Home Forums TFC Discussiegroep Ditjes en Datjes

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
 • Auteur
  Berichten
 • #587
  Erik
  TFC Webadmin

  De website was afgelopen week niet bereikbaar omdat de provider deze offline had gezet nadat zij verdachte bestanden op de site hadden aangetroffen. De site wordt nu gehost bij een andere provider die betere beveiliging hiertegen biedt.

  Ik heb een back-up van twee weken oud gebruikt, dus het kan zijn dat je een bericht van latere datum mist in dit forum, waarvoor mijn excuus.

  #483
  Jacco Huijzer
  TFC Lid
  #458

  Helaas waren we een weekje in Friesland toen de container naar Suriname ging. Maar willen jullie evt. pakketjes mee naar de TFC-vergadering nemen.
  Ongeveer half juni zal de volgende container denk ik gaan.

  #455
  Edine van Ouwendorp
  TFC Voorzitter

  Fijn dat de nieuwsbrief weer rond is gestuurd. Zag er goed uit en ook mooi qua inhoud. Niet dat ik dat hoef te beoordelen, maar goed ik vond het mooi om te lezen.

  Ik had vorige week contact met Hellen. Ze is gelukkig alweer helemaal gewend in Suriname. Dat kostte minder moeite dan het wennen in Nl. Ook de jongens zijn blij dat ze weer in hun eigen huis zijn.

  Hellen vertelde dat ze wel weer erg moet wennen aan het gebrek aan privacy. Er zijn altijd veel kinderen om hun huis die komen spelen. Omdat ze als gezin natuurlijk veel buiten leven, hebben ze veel sneller last van inkijk en nieuwsgierigheid dan dat wij dat hebben in ons huis en onze afgesloten tuinen. Laten we het meenemen in ons gebed dat het voor Hellen te handelen valt.

  #404
  Erik
  TFC Webadmin

  Ja, dat klopt. Het Telesur 06 nummer is een NL nummer, dus dat is het normale nationale tarief naar mobiel.

  #403
  Jacco Huijzer
  TFC Lid

  Ik kreeg pas mijn Telesur beltegoed niet opgewaardeerd, en belde Ammiël daarom met de huistelefoon. Op mijn rekening heb ik geen internationale belkosten zien staan. Volgens mij bellen we als we naar het Telesurnummer van Ammiël bellen daarom gewoon nationaal…

  #400
  Edine van Ouwendorp
  TFC Voorzitter

  Ik heb net een poos met Hellen aan de ‘skype’ gezeten. Ze ervaart het gewonen leven als best zwaar. Vooral dat ze er niet even uit kan. Laten we aan haar denken in ons gebed. Dat ze gezond mag blijven en de energie houden om voor gezin en huis te zorgen en het werk van het team kan blijven steunen. We kunnen bijvoorbeeld bidden dat er geschikte, betrouwbare hulp gevonden zal worden voor bijv het doen van de was of andere tijdrovende klussen. Laten we ook bidden voor een goedlopende bellerslijst. Want Hellen heeft echt tijd nodig met mensen buiten het clubje daar.

  #398
  Jacco Huijzer
  TFC Lid

  Ik ben blij met jullie reacties. Ik moet zeggen dat ik de avond met ds vd Bas erg fijn vond. Ik denk dat het goed is dat we op de komende vergadering hierover nog eens met elkaar van gedachten wisselen. Ik heb daar in elk geval wel behoefte aan. En ik denk dat het ook goed is om niet lang te wachten met die vergadering. Als het goed is stuurt Edine, zodra haar pc het weer doet, jullie een datumprikker…

  #392
  Arne Kos
  TFC Lid

  @Jacco

  Ik wilde al een tijdje reageren op je vraag, maar wist eigenlijk niet wat. Ik zat vooral met de vraag of wij het goed doen in de ogen van de familie Meuleman want dat is waar het feitelijk om gaat (toch?). “Moet dat niet de vraag zijn?” was mijn gedachte.

  En in de auto terug naar huis van de avond met van de Bas werd mij nog maar eens weer heel duidelijk dat ik als westerse ‘yup’ in ’t Gooi geen flauw benul heb van hoe moeilijk de omstandigheden zijn in het werkveld van Suriname. Ik kan nooit bevatten hoe het er werkelijk aan toe gaat.

  En dat ontmoedigt mij. Ik heb namelijk het idee dat ik hier vanuit Nederland emotionele, morele en intellectuele ondersteuning moeten leveren. Financiële ondersteuning is tenslotte niet nodig, en geestelijke ondersteuning ben ik mij niet bekwaam toe.

  Maar hoe nuttig is die ondersteuning als je niet begrijpt hoe de leefwereld van diegene aan wie je ondersteuning moet leveren in elkaar zit?

  “En dus rest ons maar 1 ding” zullen sommige van jullie zeggen. Bidden. En dat is waar. En dan hoop ik maar dat God mij niet aanziet in dat gebed. En dan hoop ik maar dat dat gebed wat ik eigenlijk niet zou moeten bidden, waar ik eigenlijk niet in mee zou moeten komen dat dat effect heeft. Een goed effect. Een effect wat ik niet kan zien in Nederland.

  Ik vind de originele vraag een hele moeilijke, ik kom steeds terug bij de vraag hoe we kunnen weten dat we het goed doen?

  #366
  Edine van Ouwendorp
  TFC Voorzitter

  Als eerste wil ik jullie graag laten weten dat wij een baby verwachten. Ik merk dat de zwangerschap er wel eens voor zorgt dat ik niet zoveel puf heb om nog achter de pc te kruipen.

  Maar toch een reactie op het bericht van Jacco. Ik vind het fijn dat Jacco ons zo goed op de hoogte houdt van de gebedspunten. We merken ook dat dat noodzakelijk is om gebed te hebben.

  Ik vraag me soms wel af wat we moeten doen met het weten van al deze dingen. Moeten we hierover ook reageren naar Ammiël en Hellen? Geven zij wel eens aan dat ze meer van ons willen horen of vinden ze het zo prima?

  Moeten wij als TFC meer communiceren over de gebedspunten? Op de laatste vergadering merkten we al dat daar verschil aan behoefte over bestaat. Ik denk dat dat niet iets is wat je kunt maken. Geef het vooral aan als je graag reactie wilt op je bericht. Dat kan wel.

  Misschien kunnen we proberen om elkaar te helpen met bidden. Bijv. zoals nu als Ammiël vertelt over de moedeloosheid die hem vaak bekruipt. Ik denk er dan over na wie dat in de bijbel (of bijv. een zendeling) ook heeft gevoeld en wat hij of zij toen heeft gedaan. (ik denk nu aan de moedeloze Elia. De Heere bemoedigde hem met voedsel en drank) Het zou ons kunnen aanmoedigen om te bidden of de Heere ook zo daadwerkelijk aan Ammiël zo’n bemoediging wil geven. En misschien als we dat met elkaar delen, kan bijv. Jacco dat weer aan Ammiël teruggeven als bemoediging.

  Tot zover
  Edine

  #365
  Jacco Huijzer
  TFC Lid

  Komende vergadering staat geheel in het teken van ds Vd Bas. Dat betekent dat wij elkaar voorlopig niet ‘inhoudelijk’ spreken. Het lijkt mij goed om daarom ff op het forum met elkaar wat van gedachten te wisselen. Ik ben wel benieuwd hoe jullie het vinden gaan. Draait de TFC zo goed? Zijn er zaken die anders moeten?

  #355

  Via, via hoorde ik van mensen die bij Ammiël en Hellen geweest zijn.

  http://www.stichting-surined.nl/?p=71

  • Deze reactie is gewijzigd 5 jaren, 9 maanden geleden door Liesbeth Mieras.
  • Deze reactie is gewijzigd 5 jaren, 9 maanden geleden door Liesbeth Mieras.
  #329
  Jacco Huijzer
  TFC Lid
  #315

  Afgelopen zaterdag Hellen voor het eerst gesproken vanuit Suriname.
  Per telefoon, dat ging prima. Ze belde 9.30 uur en bij ons was het 13.30 uur.

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.