Reageer op: contact met Ammiël en Hellen

Home Forums TFC Discussiegroep contact met Ammiël en Hellen Reageer op: contact met Ammiël en Hellen

#493
Jacco Huijzer
TFC Lid

Vanmiddag contact gehad met Ammiël. Een aantal punten, waar jullie ook gebedspunten uit kunnen destilleren:
– Ammiël voelt dat zijn hoofd te ‘vol’ zit met materiele zaken, die constant de aandacht blijven vragen. Dit gaat ten koste van het Werk waarvoor hij naar Suriname geroepen is.
– De tienerclub en kinderclub gaat er goed. Voor de kinderclub zijn er zelfs zoveel kinderen dat er een logistiek probleem ontstaat: de kinderen moeten allemaal opgehaald worden.
– Er is een zuster die aan het avondmaal gaat, maar niet in haar Bijbel lijkt te lezen en niet aan Bijbelstudie wil doen. Bidt om wijsheid voor Ammiël om hier mee om te gaan, en deze vrouw en de gemeente hierin geestelijk leiding te geven.
– In het gesprek kwam het totale onvermogen van de mensen om een toepassing op zichzelf te kunnen maken weer aan de orde. Een voorbeeld: bij de tienerclub kwam de vraag op: wat is zonde? Als voorbeeld van zonde werd het belachelijk maken van iemand genoemd. Iedereen beaamde dat dat zonde was. Twee tellen later gebeurde dit. Toen Annelies daarop in haakte (“dit is het dus…”) keken ze haar niet begrijpend aan. Het onvermogen om een toepassing van het Woord op zichzelf te kunnen maken is een groot obstakel! Ammiël gaf aan nu pas echt te begrijpen waarom Paulus het “de dwaasheid van de prediking” noemde waardoor mensen zalig worden. Hij is daarin absoluut afhankelijk van het werk van de Heilige Geest, wat hij ook zo beleeft. Ik vroeg hem of hij daarin niet te snel te veel wilde; hij is er tenslotte nog maar net. Zulke cultuurverschillen laten zich ook niet zo gemakkelijk oplossen in zo’n korte tijd.
– Dankbaarheid mag er zijn dat de kerkdiensten zo goed bezocht worden. Afgelopen zondag hoefde er net geen stoelen bij gezet te worden. De gemeenteleden waarderen het enorm dat Ammiël nu de preken samenvat in het Sranantongo.
– Wat een worsteling is, is de manier waarop hij de essentie van het lijden van Jezus en de toepassing daarvan in het persoonlijke leven aan de mensen meegeeft. “Je moet in Jezus geloven.” “Ja maar we geloven toch in Jezus?” Bidt om wijsheid hierin.
– Het probleem met de tandarts is nog niet opgelost. De tandarts op Curacao is op niets uitgelopen; de kindertandarts die daar was bleek net naar Nederland te zijn vertrokken.

  • Deze reactie is gewijzigd 5 jaren, 2 maanden geleden door Jacco Huijzer.