Reageer op: contact met Ammiël en Hellen

Home Forums TFC Discussiegroep contact met Ammiël en Hellen Reageer op: contact met Ammiël en Hellen

#489
Jacco Huijzer
TFC Lid

Ik heb ook dinsdag contact gehad met Ammiël. Hij is vorige week vrijdag begonnen om samen met br. Leo evangelisatiebezoeken af te leggen. Vooralsnog alleen in Powakka, en nog niet in het naastgelegen dorp. Hij vertelde dat dit een stuk beter werkte dan dat hij dit in zijn eentje deed; alleen is hij toch maar een ‘bakra’ (blanke) en hij spreekt de taal niet (genoeg). Als Ammiël alleen komt reageren de mensen erg afwerend; dat was nu veel minder het geval. Br. Leo zag er erg tegen op, laten we ook voor hem bidden. De bedoeling is dat ze dit elke vrijdag en zondagmiddag doen. Een bezoek bestaat uit het bezoeken van een familie, waar ze eerst een uur over koetjes en kalfjes praten, daarna een uur over God.

Ammiël vertelde nog over de aard van de indianen in Powakka; ze missen op een of andere manier het vermogen om zaken op zichzelf toe te passen. Het deed me denken aan een lied van Don Francisco: “Everybody else but me”. (Geen hele reformatorische muziek, maar ik vind het erg mooi) Laten we bidden om het werk van de Heilige Geest!

Aanstaande zondag hoopt Ammiël voor het eerst een samenvatting van zijn preek in het Sranantongo uit te spreken; hij had dat afgelopen zondag willen doen, maar harde regen maakte het verder preken onmogelijk.