Reageer op: Gebedspunten

Home Forums TFC Discussiegroep Gebedspunten Reageer op: Gebedspunten

#326

Vanavond belde Ammiël. We hebben gesproken over van alles en nog wat. Eerst hebben we het gehad over praktische dingen waar hij vooral veel tijd aan kwijt is. Hij heeft een kasten wand getimmerd op zijn kamer, en hij is samen met de buurman bezig een nieuw dak op de school aan het maken. Op zich kunnen zulke dingen ook wel gebeuren door een plaatselijke aannemer maar dat kost erg veel geld. Deze week is de drukregelaar voor de waterdruk kapot gegaan dus moet hij deze weer laten maken. Ook moet er nog een afdak bij het huis en de school gebouwd worden. Het regenseizoen is begonnen en ze hebben deze week al 2 dagen regen gehad en elke dag regent het nu wel een fikse bui. Aan de ene kant moeten al deze praktische zaken gebeuren maar aan de andere kant wil hij meer aan het werk in de gemeente doen. Te meer daar het heel veel aandacht en energie vraagt. Hij omschreef het zo: Het is ploegen in een anker vol met rotsen. Als de mensen geen zin hebben komen ze niet naar de kerk. De kerkgang is daarom ook erg wisselend. Toch waren er ook positieve berichten. Zo is Ammiël gevraagd of hij ongeveer 1 keer in de maand wil komen preken op een mulo school (mavo) een half uur rijden bij hem vandaan. De school wordt gerund door een Koreaanse zendeling. Maar omdat deze man niet zo goed Nederlands spreekt heeft hij Ammiël gevraagd. Hij is er nu een keer geweest en heeft gepreekt voor alle jongeren van de school (leeftijd tussen de 12 en 16 jaar) Het is een grote groep want de groep werd in vieren gedeeld dus heeft hij op 1 dag vier keer gepreekt voor de jongeren. Hij mocht bemerken dat er interesse en aandacht was. Tijdens het gesprek kwamen we op verschillende gebedspunten:
– Dat Ammiël telkens weer moed, kracht en wijsheid mag krijgen om te werken in de plaatselijk gemeente/dorp.
– Dat Ammiël steeds meer tijd mag krijgen om ook werkzaam te zijn in de gemeente/dorp en praktische zaken zoals bouwen snel klaar zijn en dingen niet snel stuk zullen gaan. Hij zei: Je ziet er naar uit dat er eens een week niets kapot gaat (zoals nu de drukregelaar) en ik meer tijd heb voor mijn echte werk.
– Dat de mensen van de gemeente/dorp zullen blijven komen naar de kerkdiensten en De Heilige Geest Zelf is de harten van de mensen zal werken.
– Dat Ammiël iedere dag wijsheid en Gods Geest zal ontvangen om op de juiste manier met de mensen op te gaan. Door dat er zo’n andere cultuur is en men zo moet opletten hij je iets zegt, want als het mensen tegen de borst stuit of zich aangesproken voelen. Proberen ze je op een slimme/slinkse manier in te pakken en klem te zetten. Ammiël zei: Het is net of je dan in een moeras belandt waarin je door hen mee wordt gezogen. Bid dat Ammiël elke dag wijsheid en Gods nabijheid mag ontvangen in het werk en de gesprekken met de mensen en of God ook Zelf met zijn Geest in de harten van de mensen wil werken zodat zij ook daarin veranderen en er een hechte gemeente mag ontstaan tot eer van Zijn Naam.
– Ook mogen we God danken dat Ammiël met enige regelmaat mag preken onder veel jongeren op een school en zo onder een grote groep het Evangelie verspreid mag worden.