Reageer op: Gebedspunten

Home Forums TFC Discussiegroep Gebedspunten Reageer op: Gebedspunten

#300
Jacco Huijzer
TFC Lid

Ik heb vanmiddag contact gehad met Ammiël. Ze zijn nog erg druk met praktische zaken. Hun spullen zijn gearriveerd, die moesten een plek krijgen. De school zou voorzien moeten worden van nieuw zeil, maar de vloer bleek voor de helft verrot en moest eerst vervangen worden. Het werk in de gemeente heeft daardoor nog niet de maximale aandacht gekregen.

De gebedspunten die hierboven zijn genoemd, blijven nog steeds staan. We hebben over een aantal zaken gesproken; het lijkt me goed dat ik die toelicht, zodat iedereen dit wat beter begrijpt en meer concreet in het gebed kan opdragen.

De inheemse bevolking kent weinig standvastigheid. Dat komt ook tot uiting in het gewone leven; als ze een goede baan hebben, kunnen ze zo maar opeens ontslag nemen als ze geen zin meer hebben om te werken. De kans bestaat dat mensen nu komen omdat er een nieuwe dominee is, en al snel af zullen haken. Ze komen als ze zin hebben, en haken af als een preek hun een keer niet aanstaat. Laten we bidden dat de preken die ze horen hun hart zal raken en dat mensen tot geloof komen, vóór ze af haken. Daarnaast kunnen we bidden of Ammiël mensen die niet naar de diensten komen ook weet te bereiken met het Woord.

Er is één trouwe, oprechte broeder – broeder Leo. Hij ‘draagt’ als het ware de gemeente (Daar mogen we God voor danken!!). Deze broeder is echter halverwege de 60. Ammiël is er van overtuigd dat evangeliseren beter kan gebeuren door iemand van de lokale bevolking. Hij kijkt daarom erg uit naar een jongere, die oprecht gelooft in Jezus en bereid is om deze taak op zich te nemen. We spraken er met elkaar over dat er wel dergelijke jongeren zijn, maar dat het meisjes zijn. Dat past niet zo goed bij onze manier van denken; als we denken aan evangelisten zouden we eerder aan een mannelijk persoon denken. Ik moest echter denken aan Paulus, die ook refereert aan vrouwen die met hem gestreden hebben voor het evangelie. Laten we bidden om wijsheid voor Ammiël om hierin Gods weg te mogen zien, en bidden of er een jongere ‘boven komt drijven’ die deze taak op zich kan nemen.

De internetverbinding doet het nog steeds niet; Ammiël had gezien dat de antenne ook scheef stond. Laten we bidden dat dit het weer gaat doen; het is belangrijk voor het contact met het thuisfront.

Het gesprek werd wat abrupt afgebroken, omdat hij aan de slag moest met de watervoorziening. Gisteren is die kapot gegaan, en vanmorgen was er iemand om die te repareren. Water is met een gezin vrij elementair. Laten we bidden dat deze voorziening het weer gaat doen en het blijft doen.
Doordat het gesprek werd afgebroken heb ik niet meer kunnen vragen hoe het met Hellen en de kinderen gaat. Eén ding begreep ik wel een beetje tussen neus en lippen door: als er veel praktische problemen zijn in elementaire voorzieningen, is het logisch en menselijk dat er soms spanning ontstaat in het gezin. Dit houden we binnen de TFC: laten we bidden dat de goede harmonie bewaard mag blijven.

  • Deze reactie is gewijzigd 5 jaren, 10 maanden geleden door Jacco Huijzer.